in

FIA WEC 2015 – Porsche behaalt dubbelzege op Nürburgring

Dubbel succes voor Porsche op de Nürburgring, Mark Webber,Timo Bernhard en Brendon Hartley behaalden hun eerste FIA WEC zege en Romain Dumas, Neel Jani en Marc Lieb eindigden in de andere Porsche 919 Hybrid op de tweede plaats.

Het was, buiten de 24 uur van Le Mans, de eerste zege van Porsche in een FIA WEC zes-uurs race dit seizoen. De zege ging eerder op Silverstone en Spa naar Audi maar ditmaal kwamen de auto’s uit Ingolstadt tekort op de Porsche’s. Audi moest genoegen nemen met de derde en vierde positie, maar streed wel degelijk met Porsche, Toyota daarentegen kwam totaal niet in het stuk voor en finishten op de vijfde en zesde positie, op respectievelijk 3 en 4 ronden achterstand.

Het succes voor Porsche bleef niet alleen beperkt tot de LMP1 categorie, ook in de LMGTE-Pro-klasse behaalde Porsche een dubbelzege. Richard Lietz en Michael Christensen reden een foutloze race en stelden met de nummer 91-Porsche de overwinning veilig voor teamgenoten Patrick Pilet en Fred Makowiecki.

Video: FIA WEC 2015 – 6H Nürburgring Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

DTM Moscow Raceway

DTM 2015 – ‘Idioot’ Ekström herovert de leiding

Google Topman koopt FXX K

Google Topman koopt FXX K voor zijn vrouw