in

Formule 1 2016 – Mexican Grand Prix Highlights

We hebben de interviews gezien, we hebben een analyse gezien van de belangrijkste momenten, en nu hebben we de highlights voor je van de Grand Prix van Mexico op het Autodromo Hermanos Rodriguez.

Kort samengevat was het een weinig spannende race, alleen de laatste paar ronden zaten wij echt op het puntje van onze stoel. Lewis Hamilton behield de leiding bij de start, sneed bocht 1 af en kwam de rest van de race niet meer onder druk te staan. De Brit won zijn achtste race van het seizoen en verkleinde het gaat naar klassementsleider Rosberg tot 19 punten.

Nico Rosberg stond heel de race onder druk van Verstappen, geen onhoudbare druk maar de Duitser kon zich geen fout permitteren. De Red Bull-coureur zat constant binnen 1 tot 3 seconden achter de Mercedes-coureur en plaatste eenmaal een aanval op zijn tweede positie. Die aanval mislukte maar Verstappen probeert het in ieder geval als er een mogelijkheid is.

Max kwam als derde over de finishstreep, maar werd direct na de race bestraft met vijf seconden vanwege “leaving the track and gaining an advantage”, doordoor mocht Vettel naar het podium maar ook hij werd na de race bestraft. De Ferrari-coureur kreeg 10 strafseconden aan de broek en zakte daardoor naar de vijfde positie, achter Verstappen die weer opschoof naar de vierde positie en achter Ricciardo die hierdoor van de vijfde positie opschoof naar de derde plek. Volgen jullie het nog?

Mocht je alle analyses al hebben gezien, maar nog even op je gemak de highlighs wil bekijken dan kan dat hieronder!