in

Formule 1 2014 – Singapore Grand Prix Highlights

In twee races tijd is alles veranderd in het Formule 1 kampioenschap. Nico Rosberg heeft geen voorsprong meer van 29 punten maar een achterstand van 3 punten op teamgenoot Lewis Hamilton. Na zijn zege op Monza wist Lewis Hamilton ook de Grand Prix van Singapore te winnen, zijn zevende zege van het seizoen. Teamgenoot Nico Rosberg viel uit en daardoor is de strijd om de titel weer helemaal open!

Vlak voor de start van de Grand Prix van Singapore werd duidelijk dat er iets mis was bij de auto van Rosberg. Er werd op de grid van stuurtje gewisseld, maar hiermee bleek het probleem niet verholpen. Rosberg kwam niet weg voor de opwarmronde en moest hierop vanuit de pitstraat starten. Eenmaal op gang had Rosberg echter ook tijdens het rijden veel last van zijn defecte stuur, er zat zo weinig snelheid in de auto dat hij de Caterham van Ericsson niet eens voorbij kwam.

Tijdens de eerste pitstop werd er wederom een stuurtje gewisseld, maar Rosberg kreeg zijn auto niet meer aan de praat en moest opgeven. Achteraf bleek dat een defecte kabelboom het probleem was. In een vrij saaie race liep het voor Hamilton allemaal op rolletjes, veilig aan de kop van het veld en veel te snel voor de concurrentie.

Een touche van Sergio Perez op de achterkant Suttil zorgde ervoor dat de voorvleugel van de Force India uiteenspatte en de Safety Car de baan op moest. Terwijl iedereen naar binnen ging om te wisselen naar de andere compound bleef Hamilton buiten, hij moest dus nog een keer baar binnen om te wisselen naar de andere band.
Bij de herstart stoof de Mercedes-coureur ervandoor, hij moest namelijk een gat van 29 seconden opbouwen op veilig een pitstop te maken. Dat lukte net niet, na zijn stop kwam hij 2 seconden achter Vettel de baan op. Het nieuwe rubber zorgde er echter voor dat Hamilton vele malen sneller was dan de Red Bull-coureur en zonder moeite de koppositie over kon nemen.

Video: Formule 1 – Singapore Grand Prix 2014 Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De beste momenten van DTM op Zandvoort

De beste momenten van DTM op Zandvoort

Stéphane Sarrazin test Toyota Yaris WRC

Stéphane Sarrazin test Toyota Yaris WRC