in

Giedo van der Garde: “Zeven tienden winst met nieuwe onderdelen”

Dit weekend staat de Grand Prix van Barcelona op het programma, een belangrijk weekend voor onze Nederlander Giedo van der Garde. De eerste vier races hebben tot nu toe nog niet gebracht waar iedereen op hoopte, de Caterham CT03 is langzamer dan de Marussia en erg lastig te besturen. Sinds de GP van Bahrein rijdt Charles Pic, teamgenoot van Giedo, met een flinke update en daarmee was hij een dikke halve seconde sneller.

Vanaf dit weekend heeft van der Garde ook de beschikking over deze update en hij was in beide vrije trainingen gelijk sneller dan de Marussia’s. “We hebben nu veel meer grip, waardoor we eerder op het gas kunnen. Wat echter nog wel te verbeteren valt, is hoe de wagen de bocht ingaat. De auto heeft nog te veel overstuur, waardoor je eerder moet afremmen en je minder snelheid mee de bocht in neemt.” Van der Garde rijdt dit weekend helaas nog zonder de nieuwe voorvleugel, die zijn teamgenoot Charles Pic voor dit weekend wel alvast heeft gekregen. Hierdoor loopt Giedo toch weer een beetje achter de feiten aan maar de beide Marussia’s moeten verslagen kunnen worden. In onderstaande video van de NOS praat Giedo over de updates en het seizoen tot nu toe.

Video: Nieuwe onderdelen Caterham CT03

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Sebastien Loeb's shakedown in Peugeot 208 T16

Sebastien Loeb’s shakedown in Peugeot 208 T16

Jon Olsson's Rebellion R2K

Jon Olsson’s Rebellion R2K