in

IndyCar 2014 – Montoya wint Pocono

De terugkeer van Montoya in IndyCar verloopt bijzonder voorspoedig, in Houston en Texas stond hij al op het podium en in Pocono wist hij zijn Penske-Chevrolet op pole position te kwalificeren.

Indycar telde in de tot nu toe elf verreden wedstrijden acht verschillende winnaars, nog geen enkele keer wist de polesitter ook de winst binnen te slepen. Juan Pablo Montoya doorbrak deze ‘vloek’ door op de superspeedway van Pocono als eerste over de streep te komen na 500 mijl racen. De Colombiaan vestigde met zijn zege tevens een nieuwe record door de 500 mijl wedstrijd met een gemiddelde van 202.401 mph af te leggen, het vorige record stond op naam van Jimmie Vasser in Fontana 2002.

Het hoge gemiddelde geeft al aan dat er nauwelijks onderbrekingen waren tijdens de race, er moesten daardoor veel coureurs ‘onder groen’ naar binnen voor brandstof en banden. Toen Tony Kanaan in 197e van de 200 ronden tellende wedstrijd voor brandstof naar binnen moest, greep Montoya definitief de leiding. Helio Castroneves eindigde als tweede en Carlos Munoz als derde.
Will Power gaat nog steeds aan de leiding in het kampioenschap maar Helio Castroneves heeft eveneens 446 punten, Simon Pagenaud volgt op de derde plaats met 402 punten en Montoya staat nu 4e met 391 punten.

Juan Pablo Montoya bevestigt met zijn zege maar weer eens wat voor een geweldige coureur hij is, er zijn maar weinig coureurs die gewonnen hebben in Formule 1, Nascar, Indycar en Sportscars. Nu Le Mans nog!

Video: IndyCar Highlights van Pocono 500

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Opel Astra Cup snoeihard eraf bij Flugplatz

Opel Astra Cup snoeihard eraf bij Flugplatz

Dodge Challenger SRT Hellcat Burnouts

Dodge Challenger SRT Hellcat Burnouts