in

Jenson Button neemt het op tegen David Coulthard in rallycross

Als eerbetoon aan vader John Button neemt Jensen Button het op tegen zijn vriend David Coulthard. Zoals bij veel coureurs stond John Button aan de wieg van zijn zoons racecarrière.

We kennen John Button vooral als de vader van Jenson die tijdens elke grand prix van zijn zoon wel ergens in beeld en aan woord kwam. Maar John was zelf was ook een bekend rallycross rijder met als hoogtepunt de tweede plaats in het in de Ambassade / RAC-MSA British Rallycross en TEAC / Lydden Rallycross kampioenschap. Zijn favoriete rallycross wagen was de Volkswagen Kever met 2.1 liter motor achterin.

De BBC zou de BBC niet zijn als ze Jenson Button niet even samen met David Coulthard in een VW Kever zouden laten plaatsnemen. We weten niet of de 600 pk waar Jenson het over heeft ook daadwerkelijk onder de motorkap zit, maar het is zeker leuk om deze twee mannen in actie te zien.

Ter nagedachtenis aan de wijlen John Button werd tijdens de Retro Rallycross Challenge in 2015 de zogenaamde John Button Memorial Trophy uitgereikt aan Ray Morgan, de Retro Rallycross Driver van het jaar.

Video: Jenson Button vs David Coulthard

Jenson Button neemt het op tegen David Coulthard in rallycross

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *