in

Mercedes-AMG One laat active aero zien tijdens Goodwood

Na jaren vertraging maakte de Mercedes-AMG One gisteren eindelijk zijn debuut voor het publiek tijdens het Goodwood Festival of Speed. De hypercar met de 1.6-liter V6 turbomotor van de Mercedes F1 W07 en vier elektromotoren demonstreerde z’n actieve aerodynamica en deed wat korte sprintjes.

Opvallend is dat er redelijk wat reaguurders op YouTube zijn die de Mercedes-AMG One vinden tegenvallen. Natuurlijk, een F1-motor in een straatauto is uniek, maar hij is ook 400 kg zwaarder dan beloofd, langzamer dan een Ferrari SF90 naar 200 km/h én te stil volgens velen. Maar dan kan ook te maken hebben met de opnamekwaliteit van Goodwood.

Op het gebied van miljoenen kostende hypercars is er naast deze Mercedes-AMG One ook de Bugatti Bolide, Aston Martin Valkyrie, Koenigsegg Jesko en GMA T50. Allen uniek op hun eigen manier, maar welke zou jij kiezen?

Video: Mercedes-AMG One laat active aero zien tijdens Goodwood

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

That’s the Brian O’Connor school of driving!

That’s the Brian O’Connor school of driving!

Luidruchtige auto's op de bon geslingerd in Monaco

Luidruchtige auto’s op de bon geslingerd in Monaco