in

Michael Schumacher op Nordschleife in Mercedes F1

Sinds de aankondiging van Mercedes Benz dat ze een Mercedes AMG F1-auto de Nordschleife op zouden sturen, met Michael Schumacher achter het stuur, hebben we hier naar uitgekeken. De man die bijna alle Formule 1 records in handen heeft zou de kans om wellicht een nieuwe ronderecord op de Nordschleife neer te zetten toch niet aan zich voorbij laten gaan , het is tenslotte Michael Schumacher, die kan niet langzaam rijden in een F1-auto.

Voorafgaand aan de start van de 24 uur van de Nurburgring was het dan zover, een Mercedes-Benz Performance Drive zoals we die al 100 keer gezien hebben. Formule 1 vs Mercedes-Benz A 45 AMG vs E 63 AMG vs SLS AMG Black Series en SLS AMG GT3, niks geen recordpoging van de record weltmeister. Michael Schumacher reed op zijn dooie gemakje een rondje over de Nordschleife, uiteraard net snel genoeg om zich op het rechte stuk van Döttinger Höhe bij de andere Mercedessen te voegen.

Eeuwig zonde dit, als Mercedes echt had willen stunten hadden ze Michael Schumacher enigszins voluit laten rijden, dat had voor meer media-aandacht gezorgd dat dit festijn. We zullen waarschijnlijk nooit weten waar een hedendaagse Formule 1-auto toe in staat is op de Nordschleife..

Video: Michael Schumacher op Nordschleife

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

3 Reacties

Laat een reactie achter
  1. Van mij mogen ze hier wel weer echt gaan racen met de Formule 1 , één van de mooiste racebanen ter wereld naast Circuit Spa Francorchamps en Monza….

  2. Jammer de reactie over schumacher.Alles jullie namelijk hadden geluisterd wisten jullie wat er aan de hand was.De F1 auto was namelijk 3 cm verhoogd.omdat hij zo extreem stijf is en niet geschikt is om voluit in normale set up over de Nordschleife te rijden.

    • Ook al staat de auto 3 cm hoger, dan nog kun je de limiet opzoeken van wat op dat moment mogelijk is. Je kunt duidelijk zien dat hij dat niet doet, hij staat soms bijna stil, zwaait een beetje en cruised verder de ring rond.

      Dat was waarschijnlijk nodig omdat anders niet alle auto’s tegelijk het rechte stuk op kwamen, maar tot het uiterste gaat hij niet.

Reageer op deze video