in

Nico Hülkenberg over zijn laatste race en carrière in F1

Voorafgaand aan zijn laatste race in de Formule 1 bespreekt Nico Hülkenberg zijn 10-jarige carrière in de koningsklasse, zijn verwachtingen en plannen voor de toekomst.

‘The Hulk’ gold als een van de grootste talenten toen hij in 2010 zijn debuut maakte voor Williams. De Duitser uit Emmerich am Rhein had in zijn carrière tenslotte alles gewonnen wat er te winnen viel. Kampioen in Formule BMW, A1GP, Masters of Formula 3, Formula 3 Euro Series en GP2. Er is niets dat Hülkenberg niet gewonnen had en dus voorspelde iedereen een gouden toekomst voor de jonge Duitser.

Tien jaar later kunnen we concluderen dat het allemaal niet zo verlopen is als verwacht. Nico heeft het twijfelachtige record de meeste races gereden te hebben zonder podium. Zijn beste resultaat; drie vierde plekken.

Kijken naar zijn finishes zie je opvallend veel vijfde, zesde en zevende plekken. Het beste van de middenmoot, maar nooit de kans gehad om zich echt te bewijzen in een topteam. Die kans kreeg hij wel van Porsche, toen hij de 24 uur van Le Mans in 2015 mocht rijden met de 919 LMP1 Hybrid. Die hij, hoe kan het ook bijna anders, direct won.

Video: Nico Hülkenberg over zijn laatste race en carrière in F1

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Bottas en Grosjean crashen in FP2 Abu Dhabi

Bottas en Grosjean crashen in FP2 Abu Dhabi

LTO BMW E30 V8

LTO BMW E30 V8 heeft een 8-to-1 spruitstuk