in

’s Werelds eerste Tesla Model S Shooting Brake Review

Tesla heeft met haar EV’s behoorlijk wat segmenten aangeboord. De Model S is een luxe elektrische sedan, de Model X is voor SUV-fans en de Model 3 is de meest betaalbare variant. Er komt ook een Tesla Semi Truck aan evenals de bloedsnelle nieuwe Roadster. Maar er is een segment dat Tesla tot dusverre heeft genegeerd: de Shooting Brake.

In deze video van Fully Charged kijkt men naar ’s werelds eerste Tesla Model S Shooting Brake, gebouwd door QWest. De gemodificeerde Model S is 12 kilogram lichter dan de standaard Model S dankzij veelvuldig gebruik van koolstofvezel, waarvan een deel zichtbaar is wanneer de achterklep wordt opgetild. De hoofdruimte achterin is met zeven centimeter verbeterd terwijl een panoramisch raam aan de achterzijde meer licht naar binnen laat.

QWest onthuld in deze video ook hoeveel een conversie zal kosten voor Model S-eigenaren die meer laadruimte willen. Spoiler alert, het is niet goedkoop. De prijs kan echter nog zakken als er genoeg orders komen. De conversie duurt ongeveer 10 weken.

Tesla was zo onder de indruk van de aanpassingen dat de originele garantie behouden blijft ondanks de aanpassingen.

Video: Tesla Model S Shooting Brake Review

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Gestolen Mazda 6 vlucht met 200 kmh over A12

Gestolen Mazda 6 vlucht met 200 km/h over A12

Zware crash Pietro Fittipaldi in Eau Rouge-Raidillon

Zware crash Pietro Fittipaldi in Eau Rouge-Raidillon