in

WTCC 2015 – Eindelijk punten en podium voor Coronel

Na twee zeer teleurstellende weekenden zonder punten heeft Tom Coronel eindelijk de eerste punten en beker in bezit! De weg naar de Hungaroring was lang en zwaar, na zijn crash in Marrakech moest de auto flink gerepareerd worden en hierdoor miste Tom de testsessie op de Nürburgring Nordschleife.

De kwalificatie werd verreden op een opdrogende baan en de Nederlander reed een achtste tijd, wat met de top 10 reverse grid een derde startplek voor race 2 betekende. Yvan Muller reed de snelste tijd en Hugo Valente nestelde zich knap op de tweede plek met zijn Chevrolet, gevolgd door drie Citroën’s.

Op de Hungaroring is het lastig inhalen, dat weten alle coureurs en dus is het belangrijk dat je een goede start maakt. Dat deed titelverdediger José-María López, die vanaf de tweede startrij direct naar de kop van het veld reed. Valente verloor in eerste instantie plekken aan Loeb en Ma maar die twee raakten elkaar waarna de Fransman weer opschoof naar P3. Coronel verloor twee plekken en kwam als tiende over de streep, niet het beste resultaat maar wel punten en geen schade voor de belangrijke tweede race.

Ook in de tweede race was de start doorslaggevend, Tom Coronel passeerde direct teamgenoot Tom Chilton voor P2 en sloot aan bij Michelisz. De Honda van Michelisz bleek vervolgens te snel om aan te vallen en dus spaarde Coronel zijn banden en verdedigde knap zijn tweede plaats. Laten we hopen dat dit de ommekeer is voor de Nederlander!

Video: WTCC 2015 – Hungaroring Highlights

Kwalificatie highlights

Race highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Big Muscle - 43 jaar oude Ford Pick-up kickt ass

Big Muscle – 43 jaar oude Ford Pick-up schopt kont

Dit moet dé achtervolging worden van Spectre

Dit moet dé achtervolging worden van Spectre