Tags:

Formule E 2016 – Long Beach ePrix Highlights

Tijdens de vorige Formule E race in Mexico werd Lucas di Grassi de zege nog ontnomen, maar in Long Beach revancheerde hij zich door Sam Bird met een strakke inhaalmanouvre te passeren en de leiding niet meer af te staan.

Bird kon di Grassi lange tijd goed volgen maar na zijn autowissel verremde hij zich en verloor veel plaatsen, de Brit zou uiteindelijk als zesde finishen. Sarrazin profiteerde van het foutje van Bird en kreeg de tweede plaats in de schoot geworpen. Heel even leek het erop dat de Fransman nog di Grassi kan aanvallen na een safety car situatie, maar de Braziliaan maakte geen fouten en won de race.

De naaste concurrent van Lucas di Grassi, Sebastien Buemi, beroofde Robin Frijns van een goede klassering. De Nederlander reed op de vierde plek toen Buemi achterop reed in een onmogelijk poging om Frijns te passeren. Beide coureurs moesten hierdoor vroegtijdig overstappen in hun tweede raceauto en vervolgens energie sparen om de race uit te rijden. Meer dan een vijftiende plek zat er hierdoor niet in voor Frijns, Buemi eindigde een plekje achter hem en verloor de leiding in het kampioenschap aan di Grassi.

Highlights van de Long Beach ePrix zie je hieronder, de volgende race is op 23 april in de straten van Parijs.

Video: Long Beach ePrix Highlights

Formule E 2016 – Long Beach ePrix Highlights

Geen reacties op "Formule E 2016 – Long Beach ePrix Highlights"

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *