Tags:

Formule E 2016 – Parijs ePrix Highlights

De eerste Europese Formule E-race van het seizoen vond vandaag plaats in Parijs. Na een verhitte kwalificatie waarin Sam Bird pole position greep voldeed de race aan alle verwachtingen. Fouten, gewaagde inhaalmanoeuvres, duw en trek werk, kortom een vermakelijk Formule E-race in de Franse hoofdstad.

Lucas di Grassi versloeg polesitter Sam Bird direct bij de start en stond vervolgens de leiding niet meer af. Jean Eric Vergne eindigde als tweede tijdens zijn thuisrace en vocht een fraai gevecht uit met DS Virgin-teamgenoot Sam Bird. Het leek erop dat Bird als derde zou eindigen maar met nog vijf ronden te gaan verremde hij zich in bocht 1 waarna Sebastien Buemi en Nicolas Prost de Britse coureur konden passeren.

Robin Frijns kwam als zevende over de finishstreep en liet een aantal prachtige inhaalmanoeuvres zien op het krappe stratencircuit. De Nederlander staat nu op de negende plaats in het klassement. Met drie overwinningen op zak gaat Lucas di Grassi aan de leiding van het 2016 Formule E kampioenschap, op 11 punten gevolgd door Sebastien Buemi.

Video: Formule E 2016 – Parijs Highlights

Formule E 2016 – Parijs ePrix Highlights

Geen reacties op "Formule E 2016 – Parijs ePrix Highlights"

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *