in

Robin Frijns wint eerste race in Formule E

Robin Frijns heeft zijn eerste overwinning behaald in Formule E. De Nederlander won de race in de straten van Parijs en werd hiermee de achtste winnaar in acht races.

De Paris E-Prix ging achter de safety car van start vanwege de vochtige omstandigheden. Nadat het veld werd losgelaten crashte polesitter Oliver Rowland en gaf hiermee de leiding aan Sebastien Buemi.

De Zwitserse coureur werd op korte afstand gevolgd door Robin Frijns van Envision Virgin Racing en Felipe Massa van Venturi. Met Attack Mode geactiveerd ging Frijns het gevecht aan met Buemi, die eveneens gebruik maakte van de Attack Mode. Op weg naar bocht 8 vertraagde Buemi plotseling en dit gaf Frijns de mogelijkheid om de Zwitser te passeren.

Met zware regen in aantocht werden de condities steeds lastiger voor de 22 coureurs. Een Full Course Yellow werd geïntroduceerd, waarbij de auto’s een snelheid van 50 km/h moesten aanhouden. Tegen de tijd dat de race weer van start ging stonden er nog 23 minuten op de klok en waren de condities op de baan nog altijd erg nat.

Meerdere coureurs crashten en wederom moest er een Safety Car in actie komen. Nadat de Safety Car naar pitlane was teruggekeerd, hoefde Frijns nog maar twee minuten te overleven en Andre Lotterer achter zich te houden. Dat lukte en na 3 seizoenen heeft de Nederlander dan eindelijk een E-Prix gewonnen.

Video: Formule E Parijs Highlights

Robin Frijns wint eerste race in Formule E

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *