in

V8 Supercars 2013 – Sandown 500 Highlights

Race 28 van het V8 Supercars kampioenschap is de kick-off van het Endurance Season. Zoals wellicht bekend bij jullie zijn er ieder jaar drie endurance races in het V8 Supercars kampioenschap, de Sandown 500, de Bathurst 1000 en de Gold Coast 600. De reguliere V8 supercar coureurs zoeken een teamgenoot om deze endurance races gezamenlijk mee te rijden.

Shane van Gisbergen reed tijdens de Sandown 500 samen met Jeroen Bleekemolen, in de Tekno Autosports Holden Commodore VF eindigde het duo als 12e. “Jeroen verrichtte uitstekend werk. Voor Bathurst heb ik er alle vertrouwen in” aldus Van Gisbergen. Jeroen Bleekemolen vertrok vanaf de 14e positie en reed een stint van bijna anderhalf uur, toen de Nederlander binnenkwam voor de wissel lag de Tekno Autosports Holden Commodore VF op de 4e plaats.

Van Gisbergen reed na wissel op de 5e positie maar de wegligging van zijn auto ging hard achteruit, na een kleine touche met de muur moest het duo van Gisbergen/Bleekemolen genoegen nemen met een 12e plaats. Niet slecht maar er had meer in gezeten. “Zonder de problemen hadden we voor het podium mee gedaan en dat geeft hoop voor de volgende races. De volgende V8 Supercar race is op Bathurst, een van de mooiste circuits ter wereld. “aldus Jeroen Bleekemolen op zijn blog.

Inmiddels is Jeroen Bleekemolen alweer vertrokken richting Amerika voor het ALMS, wat een geweldige carrière heeft deze coureur toch! Highlights van de kwalificatieraces en de Sandown 500 endurance race zie je hieronder.

Video: V8 Supercars 2013 – Sandown 500 Highlights

Kwalificatierace 1

Kwalificatierace 2

Hoofdrace

V8 Supercars 2013 – Sandown 500 Highlights

Wat vond je van deze video?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *