in

Formule 1 2013 – Spanish Grand Prix Highlights

De Grand Prix van Spanje is traditioneel gezien altijd de eerste Grand Prix op Europese bodem. De teams testen veel op het circuit de Catalunya en de baan kent dan ook weinig verassingen meer voor de coureurs, maar met de sterk slijtende Pirelli banden is een winnaar voorspellen zeer lastig.

De Mercedessen van Nico Rosberg en Lewis Hamilton waren in de kwalificatie wederom de snelste, het was de tweede pole op rij van Nico Rosberg. In Bahrein viel hij door hevige bandenslijtage ver terug, zou het ditmaal anders verlopen? Niet echt, Vettel en Alonso toonden zich scherp bij de start. Beide coureurs verschalkten Lewis Hamilton waar Mercedes ongetwijfeld gehoopt had dat de Brit een gat kon laten vallen zodat de van poleposition vertrokken Rosberg enigszins kon uitlopen. Nu stond Nico Rosberg direct onder druk van de Ferrari en de Red Bull.

Alonso was de eerste die de pitstraat opzocht en zag een ronde later Rosberg en Vettel gelijktijdig naar binnen rijden. De twee Duitsers zaten vlak achter elkaar op weg naar buiten, maar tot grote vreugde van het Spaanse publiek wist Alonso zijn Ferrari precies tussen de twee bolides in te prikken. Het gejoel van het Spaanse publiek overstemde bij tijd en wijle het gejank van de motoren. Met behulp van DRS wist Alonso na 13 ronden Nico Rosberg te passeren op het rechte stuk voor de leiding.

Niet veel later passeerde Massa, Vettel en Raikkonen de Mercedes bolide van Rosberg en lagen de Mercedessen op plek vijf (Rosberg) en plek tien (Hamilton). Vettel en Raikkonen hadden een mooi gevecht om de derde positie en halverwege de race wist de Fin de drievoudig wereldkampioen opzij te zetten. Raikkonen wist vervolgens ook nog Massa te achterhalen, maar kwam niet meer in de buurt van Alonso die voor de tweede keer won op het circuit de Catalunya.

Bekijk hieronder de officiële Spanje Grand Prix Highlights, totdat ze verwijderd worden van YouTube.

Video: Spanish Grand Prix Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Het verhaal van een 900 pk Supra

Dit is het verhaal van een 900 pk Toyota Supra

Ferrari F40 Donuts

Ferrari F40 Donuts