in

Ultra-realistische vering op een RC Oldsmobile Dynamic 88

Springende en dansende auto’s kennen we vooral uit videoclips, ze heten lowriders. In de wereld van lowriders is het heel gewoon dat de hydraulische vering wordt gebruikt om de auto op zijn plaats te laten springen en dansen.

Dimitar Tilev moet geïnspireerd zijn geraakt door deze beelden want hij bouwde zelf deze radiografisch bestuurbare Super Scale Active Suspension Oldsmobile Dynamic 88. Elke draagarm werd voorzien van een eigen servo, die de auto naar links en recht en op- en neer kan laten bewegen. Een snelheidssensor meet de beweging en voedt de data in een zelf geprogrammeerde Arduino-chip, die de servo’s weer aanstuurt. De meeste onderdelen heeft hij gemaakt met een 3D printer.

En zo laat Dimitar zijn radiografische Oldsmobile op fascinerende wijze deinen als een zwaar Amerikaanse slagschip. De auto helt naar links en rechts en zakt door zijn dempers bij accelereren en remmen. De auto reageert ook op zetjes tegen de carrosserie. De banden hebben weinig grip zodat het achterwielaangedreven ding uitstekend drift. Op en neer hoppen als een lowrider is ook mogelijk.

Video: Ultra-realistische vering op een RC Oldsmobile Dynamic 88

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Porsche-Boxster-heeft-een-werkend-machinegeweer

Deze Porsche Boxster heeft een werkend machinegeweer

Toyota-GT86-met-Supercharged-2JZ

Toyota GT86 met supercharged 2JZ rookt zijn banden op